Икономически университет – Варна

Младежка инициатива "Олимпиада по финансова математика за студенти" се проведе в ИУ – Варна

На 5.11.2022 г. в Икономически университет – Варна се проведе „Олимпиада по финансова математика за студенти“. Младежката инициатива беше организирана от Община Варна и катедра "Статистика и приложна математика" при Икономически университет – Варна.

Инициативата имаше за цел да повиши интереса на студентите за изграждане на съвременни умения, създаване на социална отговорност за управлението на личните финанси и инвестирането и да мотивира студентите за повишаване на успеваемостта в процеса на придобиване на финансова грамотност като част от функционалната грамотност.

В олимпиадата взеха участие 36 студенти от Икономически университет – Варна и от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. На първо място се класира Жак Семизов от Икономически университет – Варна, на второ място се класира Антон Антонов от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ и на трето място се класира Никол Добрева от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Всички участници в олимпиадата получиха предметни награди и сертификати, а на класиралите се на първо, второ и трето място Община Варна осигурява грамоти и парични награди.

С условията и решенията на задачите от олимпиадата може да се запознаете от брошурата със състезателната тема.

Допълнителна информация за младежката инициатива може да намерите в страницата на сектор „Управление на проекти“.

07 ное 2022



Подобни