Икономически университет – Варна

Клъстер в областта на финансите и счетоводството между ИУ – Варна, УНСС и СА „Д.А. Ценов“

Меморандум за сътрудничество и създаване на клъстер в областта на финансите и счетоводството беше сключен между Икономически университет – Варна, Университета за национално и световно стопанство – София, и Стопанска академия „Д.А. Ценов“ – Свищов. Документът бе подписан на 14.10.2020 г. в София от ректорите на трите висши училища проф. д-р Евгени Станимиров, проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Марияна Божинова. Те заявиха своята убеденост, че интегрират потенциала на трите институции в направления като: съвместни образователни програми; повишаване ефективността на практическото обучение; участия в университетски мрежи; споделяне на образователни и информационни ресурси и др. По този начин ще се повишат проектният капацитет и практическата експертиза в областта на финансите и счетоводството.

Координиращо звено на клъстера е УНСС. Ще бъде създаден Клъстерен съвет с представители на трите висши училища, който до месец ще влезе във взаимодействие и ще изработи програма за работа през първата година.

През месец септември ИУ – Варна, УНСС и Стопанска академия "Д.А. Ценов" – Свищов, учредиха клъстер в областта на маркетинга и предприемачеството с координатор ИУ –Варна, където е създадена първата катедра „Маркетинг“ у нас.

14 окт 2020



Подобни