Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна е в Топ 10 на висшите училища в България според UniRank и на първо място сред варненските

UniRank – независимата световна информационна търсачка за висше образование, класира Икономически университет – Варна на първо място сред висшите училища във Варна за 2024 г. и го позиционира в Топ 10 от общо 48 наблюдавани в страната. Уеб метриката, по която се извършва класирането, е базирана на валидни и безпристрастни уеб показатели, предоставени от независими източници, а не на данни, посочени от самите университети.

Според UniRank Икономически университет – Варна е на 4 място по популярност в YouTube, на 6 място в класацията на университетите в Instagram за 2024 г. и в Топ 7 по последователи в X (бившия Twitter).

UniRank е водеща международна директория за висше образование и търсачка, включваща отзиви и класации на над 13 880 официално признати университети и колежи в 200 държави. Тя има за цел да отговори на въпроса „Кои са най-популярните университети?" по държави или региони, като отчита обективни критерии – акредитация от държавен орган, предлагане на бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение, достъпност до ресурси, видимост в уеб пространството, високи постижения, доверие и авторитет.

10 апр 2024


Тагове

Подобни