Икономически университет – Варна

HORIZON Europe публикува покана за подаване на проектни предложения „A human-centred and ethical development of digital and industrial technologies“ (HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01)

Уважаеми членове на академичния състав,

Представяме информация за отворена покана „A human-centred and ethical development of digital and industrial technologies“ (HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01) следните параметри:

Програма: „HORIZON Europe“;

Срок за кандидатстване: 29.03.2023 г., онлайн, 12:00 ч. CET;

Бюджет за 1 проект в зависимост от темата : от 400 000 до 10 000 000 EUR;

Интензитет на финансиране: 100%;

Съфинансиране: Не;

Застраховане на проекта: от 5 до 8% от общия бюджет на проекта;

Продължителност на проектите: не повече от 48 месеца;

Партньорство:  задължително;

Типове действия:

  • „Изследователски и иновационни дейности“ (RIA);
  • „Координация в помощ“ (CSA);

Цел на поканите по тип действие:

Тип действие „RIA“ насърчава изследователски действия и резултати, които помагат за проектиране, прилагане и наблюдение на социално справедлив и приобщаващ зелен и цифров преход, особено във връзка със социални и икономически трансформации, приобщаване, развитие на умения и устойчивост.

Тип действие „CSA“  цели подпомагане на заинтересованите страни, които не са запознати с политическите рамки отвъд БВП и показателите за благосъстоянието, но искат да се научат как по-добре да включат съображенията за благосъстоянието в работата си.

Цел на поканата: фокусът се поставя върху изследвания, иновации, подготвителни действия и подкрепа за тях в областта на икономиката, социалните и хуманитарните науки по отношение технологиченото развитие и дигитални технологии. По всяка тема се подава отделно проектно предложение

Теми/ тип действие:

За допълнителна информация за конкурса може да се обръщате към експертите от сектор „Управление на проекти“.

17 фев 2023



Подобни