Икономически университет – Варна

Еврокомисар Мария Габриел и вицепремиерът Томислав Дончев в ИУ – Варна

Еврокомисар Мария Габриел и вицепремиерът Томислав Дончев се срещнаха с академичното ръководство на Икономически университет – Варна на 6.03.2020 г. преди да открият форума „Хоризонт Европа – образование, иновации, научни изследвания“, който се проведе в аулата на висшето училище. Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров ги запозна с приоритетите за развитие на университета – интернационализация, дигитализация, предприемачество, с иновативната платформа за връзка с бизнеса UEBN, работата по международния обмен и програма „Еразъм +“, както и с предстоящи проекти, свързани с европейските университетски мрежи.

Еврокомисар Мария Габриел представи възможностите за подкрепа за университетите и мобилност в новата програма „Еразъм+“ и в Европейския институт за иновации и технологии – част от бъдещата „Хоризонт Европа“.

В срещата участваха кметът на Община Варна Иван Портних и областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

Еврокомисар Мария Габриел и вицепремиерът Томислав Дончев с интерес разгледаха първата главна книга на ИУ – Варна, който тази година празнува своето столетие.

Мария Габриел отправи поздравления за дейността и инициативите на университета, пожела следващите му 100 години да се превърнат в истински "златен век" и написа своето послание в почетната книга на висшето училище: „С академични традиции към бъдещето“ – с пожелание все така да сте мотор за развитие, сила за младите и визионери с грижа за обществото! Наука и сътрудничество!“

06 мар 2020



Подобни