Икономически университет – Варна

Запознати ли сте с гражданските си права - Grajdanomer.bg

Grajdanomer.bg е иновативен онлайн инструмент, с който всеки може да провери доколко е запознат с гражданските си права, как функционират институциите в България и какви са правомощията на президента, министър-председателя и народните представители.

Всеки един от нас трябва да е наясно със своите граждански и политически права. Grajdanomer.bg е първата стъпка към това. Целта на създателите на този онлайн инструмент е както да измери равнището на знанията, така и да засили желанието на хората, и особено на младите, за активно участие в процеса на вземане на решения.

Ако искаме да участваме в промяната на страната ни към по-добро, ако искаме нашия глас да бъде чут, трябва да знаем как и пред кого да отстояваме правата си.

Тук на помощ идва Grajdanomer.bg. Лесно е и ще ви отнеме не повече от 20 минути. И ще се забавлявате, обещават създателите на сайта.

Въпросите са 104, но не се плашете. Разделени на в пет теста, през които ще ви води симпатично човече Гражданко, което е нарисувано специално от художника-карикатурист Ивайло Нинов. Помните ли? Това е „бащата” на Малкия Иванчо.

След всеки тест може да видите собствените си резултати и верните отговори на въпросите, които сте сбъркали. По този начин вие установявате на какво ниво са знанията ви и, по-лесен и бърз начин, да научите нещо ново и полезно.

Живеем в демократична държава, в която ние трябва да заявим нашата позиция, ние трябва да диктуваме дневния ред и с гласа си да чертаем бъдещите закони, по които ще живеем. За да отстояваме правата си, първо трябва да сме запознати с тях. Този онлайн инструмент цели точно това, за да бъдем тези, които влияят върху националните и местни политики.

Проектът е насочен към всички българи, които искат активно да участват в обществените процеси, да повишат своята информираност и гражданско образование.

Очакваме ви на Grajdanomer.bg! Предизвикваме ви!

Запознати ли сте с гражданските си права - Grajdanomer.bg !

26 юли 2019


Тагове

Подобни