Икономически университет – Варна

Във Втори корпус на Икономически университет – Варна се проведе среща дискусия на тема "Как финансово счетоводство и вътрешен контрол работят съвместно в Кока-Кола Юропасифик Партнърс?"

На 17.04.2024 г. от 9:15 ч. в зала 2-224 - Втори корпус на Икономически университет – Варна се проведе среща дискусия организирана от Катедра "Счетоводна отчетност" при ИУ – Варна и Кока-Кола Юропасифик Партнърс. Гост-лектори бяха г-жа Анна-Мария Стоилова (Manager Record to Report) и г-жа Мая Димитрова (Senior Manager Risk, Control & Compliance) на тема "Как финансово счетоводство и вътрешен контрол работят съвместно в Кока-Кола Юропасифик Партнърс?"

На срещата присъстваха студенти от двете специалности администрирани от катедра „Счетоводна отчетност“, а именно „Счетоводство и финанси“ и „Счетоводство и одит“, както и преподаватели. Присъстващите имаха възможност да научат от представителите на компанията: какви са предизвикателствата и ежедневните казуси, които се решават в процеса на работа в отделите по финансово счетоводство и вътрешен контрол; как се постига добра комуникация между отделите и се допринася за постигане на целите на компанията; възможностите за стаж и работа на различни позиции в рамките на отделите на Кока-Кола Юропасифик Партнърс.

Г-жа Анна-Мария Стоилова (Manager Record to Report), която е възпитаник на ИУ – Варна, сподели кои са основните ползватели на отчетите на Кока-Кола Юропасифик Партнърс – вътрешни и външни, както и държавите, в които компанията оперира. Г-жа Мая Димитрова (Senior Manager Risk, Control & Compliance) се е дипломирала в САЩ, придобила е опит като одитор в големи компании. Тя обърна внимание на ролята на интегрираните отчети, които включват финансова информация, очаквани проекти, инициативи на фирмата на глобално ниво и др. Гост-лекторите отговориха на редица въпроси, поставени от студенти и преподаватели.

18 апр 2024



Подобни