Икономически университет – Варна

В ИУ – Варна се проведе публична лекция на тема "Калкулиране на себестойността и планиране в Сoca-Сola Еuropacific Рartners" с гост-лектор г-н Тюркер Куртев и г-жа Константина Недялкова

На 04 април 2024 г. в конферентна зала 1 на ИУ – Варна се проведе публична лекция на тема “Калкулиране на себестойността и планиране в Coca-Cola Europacific Partners“ с гост-лектори г-н Тюркер Куртев от Coca-Cola Europacific Partners - Director, Planning and Performance Management Centre of Expertise и г-жа Константина Недялкова – Sr Manager, Costing Lifecycle Insights. Събитието бе организирано по покана на катедра “Счетоводна отчетност“ на ИУ-Варна и със съдействието на Coca-Cola Europacific Partners.

Г-н Тюркер Куртев и г-жа Константина Недялкова бяха поканени по време на лекция по дисциплината „Управленско счетоводство“, традиционно преподавана от доц. д-р Анита Атанасова от катедра “Счетоводна отчетност“. Лекторите са възпитаници на ИУ – Варна и притежават богат опит в сферата на счетоводството, финансите и управлението на големи компании. Те заинтригуваха студентите споделяйки своят професионален път и успехи, разкривайки своят опит, както и възможностите и перспективите, които стоят пред управленското счетоводство в наши дни.

Лекцията премина при засилен интерес от страна на студентите от бакалавърски специалности „Счетоводство и одит“, „Счетоводство и финанси“ и студенти от други специалности, както и студенти от магистърска степен „Счетоводство и контрол“. Присъстващите студенти имаха възможност да научат от представителите на Coca-Cola Europacific Partners за структурата на компанията и организацията на нейната дейност, спецификата на финансовата функция в нея, практическата връзка между финансово и управленско счетоводство, значението на себестойността, особености на калкулиране при прилагане на нормативна себестойност, подходи за планиране и бюджетиране, ползвани в компанията.

Студентите имаха възможност да научат повече и за възможностите за стаж и работа в Coca-Cola Europacific Partners.

05 апр 2024



Подобни