Икономически университет – Варна

Успешен финал на първа фаза от UEVA Startup Initiative

Участниците в стартъп програмата на ИУ – Варна преминаха успешно през междинното оценяване.

На 24 февруари те представиха прогреса в развитието на своите идеи пред жури, съставено от партньори на програмата - Емил Цанков от Шопметрикс, Даяна Димитрова от Уча.се, Тодор Добрев от Темпус 2000, Ева Петрова от Ардес и Петя Петрова от ЦИПНИКТ при ИУ – Варна.

Събитието беше открито с приветствие на ректора на ИУ – Варна, професор д-р Евгени Станимиров, а за плавната модерация оказа съдействие Николай Петканов от фондация "Смарт Варна".

Екипите разполагаха с три минути да представят идеята си и да убедят журито в прогреса, който са постигнали. Презентациите провокираха сериозен интерес, не само у оценяващите, но и сред гостите на събитието.

Участниците се представиха на високо ниво и с ентусиазъм защитиха идеите си. След задълбочена и продължителна дискусия, журито открои три екипа за призовите места с награда участие в тренинг бизнес симулация в Касел, Германия:

Първо място за Мариана и Радина (4 курс, спец. "Мениджмънт") и тяхната идея за вертикално капково напояване.
Второ място за Йоана (3 курс, спец. "Мениджмънт"), Красимир (докторант в ТУ – София) и Стефан (студент от ТУ – Варна) с идеята за изкуствен интелект, който разпознава емоции.
Трето място за Олчай (3 курс, спец. МИО), Божидар (докторант към катедра "Маркетинг") и Ангел (5 курс, спец. "Мобилни и уеб технологии").
Разликите между екипите бяха изключително малки, което е атестат за високата конкуренция между тях.

През втората половина на месец март започва втора фаза от UEVA Startup Initiative, която залага на повече практическа насоченост и подготовка на идеите за реализация.
Желаем успех на нашите екипи!

И ти имаш възможност до 05.03.2023 г. да кандидатстваш за включване във втора фаза с бизнес идея (необходимо и да имаш готова бизнес канава и презентация):

Или да използваш своите таланти, за да се включиш към някой от сегашните екипи и да помогнеш с уменията си за реализацията на тяхната идея. В този случай кандидатствай тук:

Допустимо е индивидуалните таланти да бъдат студенти от други университети. При кандидатстване с бизнес идея поне един член на екипа следва да бъде студент в ИУ – Варна.

Ето какво те очаква, ако си сред избраните участници:
Серия от тренинги с експерти от бизнеса на теми като формиране на екип, прототипиране, бизнес моделиране, финансиране, пазари, да продадем идеята си и др.
Персонален ментор от ИУ – Варна, който ще ти помага да развиеш идеята и екипа си.
Персонален ментор от нашите бизнес партньори, който ще ти предостави своята експертиза и външен поглед.
Достъп до допълнителни консултанти при необходимост.
Достъп до индивидуални таланти, които да попълнят екипа ти.

Участвай в създаването на твоето бъдеще!
Очакваме те!

Нашата програма е подкрепена от:

За повече информация:
гл. ас. д-р Петър Петров – координатор на UEVA
ueva@ue-varna.bg

02 мар 2023



Подобни