Икономически университет – Варна

Студентка на ИУ – Варна спечели финансиране по проект от Националния фонд "Култура", 23 май 2019 г.

Националният фонд „Култура“ одобри финансиране на индивидуален проект „Участие в Световна танцова купа 2019 Брага, Португалия“ на Христина Георгиева, магистър в специалност „Управление на проекти“ на ИУ – Варна.

Проектът „Участие в Световна танцова купа 2019 Брага, Португалия“ се реализира с финансовата подкрепа на програма „Мобилност”, период II, модул „Непрофесионални културни организации и артисти“ на Националния фонд „Култура“. Той предвижда участие на непрофесионален танцьор във финалите на „Световно първенство по танци 2019“. Финансирането ще бъде използвано за транспортните разходи Варна – Брага – Варна. Проектът поощрява кандидата да се развива в тази област и осигурява българско участие в мащабно събитие в сферата на любителските танци.

Участието на Христина Георгиева в световните финали по танци стана възможно в резултат на нейното успешно представяне и спечелена квота в рамките на  квалификационен турнир, проведен в гр. Пловдив през март 2019 г.

Съдействие при подготовката на проектното предложение Христина получи от сектор „Управление на проекти“ при Икономически университет – Варна.

30 май 2019



Подобни