Икономически университет – Варна

Студенти от ОКС "магистри" в специалност "Качество и експертиза на стоките" при ИУ – Варна проведоха практическо занятие

На 14 февруари 2024 г. студенти от ОКС "магистри" в специалност "Качество и експертиза на стоките“ при ИУ – Варна проведоха практическо занятие по дисциплината "Безопасност на стоките" в Избата - Вино от цял свят, Глобал Уайнс България ЕООД – Варна, с ръководител доц. д-р Събка Пашова.

Избата – вино от цял свят ежегодно предоставя възможност за посещение на студенти – магистри от специалност "Качество и експертиза на стоките“ при ИУ – Варна. Студентите бяха посрещнати от г-жа Ивелина Петрова – мениджър качество, възпитаник на катедрата. Те бяха запознати с дейността на посетената фирма, условията и изискванията, свързани с постъпването, съхранението, обработката, опаковането и реализацията на бели, розе и червени вина. Студентите получиха информация и относно изискванията за безопасност към виното, съоръженията, линиите и апаратурата с които разполага фирмата, за да може да изпълнява своята дейност. Г-жа Петрова показа на студентите производствения процес, използваните опаковки за различните вина и документите, с които постъпва виното във фирмата. Освен това студентите бяха допуснати до лабораторията към фирмата, където се запознаха с: извършваните лабораторни анализи и връзката им с качеството и безопасността на виното; работата с различните апарати и оборудване, налични в лабораторията.

В края на посещението г-жа Ивелина Петрова отправи покана към студентите и очаква, с някои от тях да работят съвместно и професионално.

В края на посещението преподавателят по дисциплината благодари на г-жа Ивелина Петрова за проявената отзивчивост, желание за предоставяне на практически опит и компетентност. Това даде възможност за ползотворно провеждане на практическото занятие, придобиване от студентите на опит и знания, необходими за тяхната успешна реализация и утвърждаване на връзката университет (учебен процес) – бизнес.

Организатор:
доц. д-р Събка Пашова
титуляр на дисциплината "Безопасност на стоките"

19 фев 2024



Подобни