Икономически университет – Варна

Среща на тема „Дигитализацията на банковия свят и Генерацията Z“ се проведе между представители на КВС Груп – Варна и студенти от спец. "Финанси"

На 25 октомври 2021 г. чрез конферентна връзка в платформата Microsoft Teams се проведе среща с представители на КВС Груп – Варна на тема „Дигитализацията на банковия свят и Генерацията Z“. В нея участие взеха Нина Гаджева (Head of SS&O Learning & Development) и Захари Барбов (ICT Knowledge Manager), които представиха пред студентите от специалност „Финанси“ - трети и четвърти курс – някои от най-атрактивните проекти на компанията. Специален акцент бе поставен върху дигиталния асистент Kate, който вече е факт на белгийския пазар, а в края на 2022 г. се очаква да бъде промотиран и у нас. Студентите бяха запознати с възможностите на този виртуален помощник от висок клас, който с помощта на изкуствен интелект може да извършва редица персонализирани задачи, спестяващи време и пари за потребителите, обогатявайки същевременно техните клиентски изживявания.

Гостите запознаха бъдещите финансисти и с работната атмосфера в компанията, залагаща на позитивни екипи от млади и талантливи служители. Събитието завърши с активна дискусия, посветена на потребностите на поколението Z, в която участие взеха голяма част от студентите. Стана ясно също така, че срещата ще има продължение през следващия семестър, когато се очаква KBC Груп да стартира две стажантски програми, предназначени за студентите от Варна.

Събитието беше организирано от преподавателския екип по дисциплината „Въведение в банковото дело“ – проф. д-р Стефан Вачков и гл. ас. д-р Пламен Джапаров, с помощта на студентите от клуб „Финанси“. То е част от дългосрочен проект на катедрата и клуба, насочен към осигуряване на практическа подготовка на студентите, чрез непрекъснати срещи с представители на различни финансови институции. Този проект стартира в началото на учебната година и се реализира в контекста на важна годишнина, която ИУ-Варна ще отбележи през 2022 г. – 100 години изучаване на финансова наука в университета.  

28 окт 2021



Подобни