Икономически университет – Варна

Седмица на правото по повод Деня на Търновската конституция и Празника на юриста

Катедра "Правни науки"

организира

СЕДМИЦА НА ПРАВОТО
По повод Деня на Търновската конституция и Празника на юриста

 

Уважаеми колеги, скъпи студенти,

Извънредното положение, пред което сме изправени промени ежегодната традиция на катедра "Правни науки" да отбелязва с множество и различни мероприятия седмицата на правото, свързана с празника на българската Конституция. За съжаление и предвид обстоятелствата, няма как да реализираме замислените от нас и прилагани в предходни години мероприятия – срещи с представители на съдебната власт, публични лекции на изтъкнати юристи, посещения във Варненските съдилища и др.

Въпреки всичко се постарахме да отбележим, доколкото е възможно тази светла за българската държавност дата – дата на приемане на Конституцията на съвременната и свободна Българска държава, професионален празник на българските юристи и съдебни служители.

В рамките на седмицата посветена на правото ще имате възможност да се включите и разгледате различни онлайн мероприятия с научна и практическа насоченост, да се докоснете до работата на институциите и да бъдете част от празника!

Ще Ви очакваме!

ПРОГРАМА

13 април 2020 г. /понеделник/ - За някои варненски юристи от миналото- "Онлайн разходка" назад във времето с Християн Облаков- снимки и разказ на страницата на катедра "Правни науки"

14 април 2020 г. /вторник/, 10:00 часа - СНС, Секция "Правни науки" "Правните знания по пътя към успеха"
Студентската научна сесия, секция "Правни науки" е предназначена за студенти, ОКС "Бакалавър" и ОКС"Магистър" - редовно и дистанционно обучение, изучаващи правни дисциплини през академичната 2019 - 2020 г. Ежегодно тя си поставя за цел да провокира младите хора към самостоятелно и критично мислене, към възможност да изложат своите виждания по значими социални и правни теми, както и проблеми на законодателството и практиката по прилагането му. Тема на СНС, Секция "Правни науки" "Правните знания по пътя към успеха".Събитието ще се осъществи в онлайн режим (дистанционно) и ще бъде достъпно по конферентна връзка в платформата Google meet чрез следния линк: https://meet.google.com/abb-qzjv-zoy

15 април 2020 г. /сряда/, 10:00 часа - На гости на институт "Итера" или или как се прави медиация в образователната сфера.
Икономически университет- Варна, катедра "Правни науки" съвместно с Институт "Итера" и Камара на медиаторите в България
в рамките на Седмица на правото организират виртуална среща: На гости на Институт "Итера" или как се прави медиация в образователната сфера.
Видеото на виртуалната среща ще бъде достъпно чрез следните линкове: https://itera.bg/na-gosti-na-insitut-itera1/ и https://www.facebook.com/events/222749029066559/
Лектори:

  • Лиляна Савова - юрист, обучител по медиация, медиатор. Председател на УС на Институт "Итера", Председател на УС на Камара на медиаторите в България
  • Венета Иванова - психотерапевт, обучител по медиация, медиатор. Член на УС на Институт "Итера", Член на УС на Камара на медиаторите в България.

През 2017 г. Икономически университет - Варна и Институт "Итера" подписаха Меморандум за сътрудничество, като от тогава съвместно са реализирани десетки събития, свързани с популяризация на медиациата в университетските зали.

16 април 2020 г. /четвъртък/ - даваме възможност на всеки един от Вас, да сподели мислите си за правото, морала и справедливостта в онлайн събитие "Правото – изкуство на доброто и справедливото" -  споделени мисли на студенти, преподаватели, юристи и всички с отношение към темата. Всеки от вас ще може да качи свои мисли, есе, снимка и друг материал, с който да покаже своето отношение към празника!
За нас ще е чест да бъдем заедно на празника, споделяйки емоциите и преживяванията си в онлайн събитията!

15 апр 2020



Подобни