Икономически университет – Варна

Програмата Buddy при Икономически университет – Варна

 Икономически университет – Варна стартира Buddy програмата за академичната 2023/2024 г., която има за цел да срещне студентите от Университета и пристигащите Еразъм+ студенти за предстоящия семестър.

Какво представлява програмата Buddy?

Програмата Buddy е забавен начин за бързо и лесно опознаване на нови хора в непозната страна да научат повече за местната култура и да открият дори малките и вероятно не толкова очевидни на пръв поглед подробности за това. Главната идея на програмата е бърза културна и социална интеграция на чуждестранни студенти, като същевременно се забавляват.

Как става това?

Идеята е да се съчетаят чуждестранни студенти с местни студенти в началото на семестъра. Заедно те могат да участват в редица забавни игри и събития, международни и кулинарни вечери, тематични партита, пътувания и др., организирани през семестъра, или те сами могат да инициират други дейности, от които се интересуват. Разбира се, всичко зависи от вас колко време ще прекарате заедно и как ще го прекарате.

Защо съществува програмата?

Колкото и преместването в друга държава може да бъде вълнуващо и забавно, така  може да бъде и доста предизвикателно, особено ако идвате от страна с много различна култура. Може да има голямо значение за чуждестранен студент да бъде посрещнат в новия град от приятелско лице! По този начин, създавайки програмата, ние се стремим приятелски да посрещнем нашите студенти по програма Еразъм+, да им помогнем да се интегрират по-лесно и да направим престоя им по-забавен и интересен.

Кой ще ти бъде приятел?

Ще направим всичко възможно, за да намерим и съпоставим местните и входящите студенти по възможно най -добрия начин. При това ние отчитаме няколко основни точки като интереси и хобита на учащите, начин на прекарване на свободното време, говорими езици и т.н. За целта изпращаме линк за анкета, която да попълниш, ако желаеш да станеш нечие Buddy, а ESN ще се постарае да се свърже с теб възможно най-скоро!

https://forms.gle/sPzx1ZXzsJw2UvJt7  

Какво се случва след това?

Ще бъдете назначен Buddy на един или повече Еразъм+ студенти и ще получите техните данни за контакт. При интерес ще получите и календар и допълнителна информация за организираните събития, в които можете да участвате. Можете да се срещнете с приятеля си, когато пристигне или на The Big Buddy Meeting, който е официалният старт на програмата и ще бъде посочен ден за тази среща. И бъдете готови за първите забавни игри!

Програмата се осъществява с помоща на Erasmus Students Network. 

Повече информация може да бъде получена на int_relations@ue-varna.bg или varna.esnbg@gmail.com

16 авг 2023



Подобни