Икономически университет – Варна

Пристигащо кино в ИУ – Варна

Екипът на режисьора Андрей Слабаков отново идва с „Пристигащо кино” на 14 и на 15 март 2012 г., за да покаже два филма, признати за хитови в своето време и не само…

На 14 март 2012 г. /сряда/ от 18.00 ч. в зала Аула гледайте „КЕЦОВЕ”.

В главните роли: Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Иво Аръков и Ина Николова, както и със специалното участие на Мариян Вълев, Яна Титова, Ива Гочева, Стефан Мавродиев.

„Обожавам този филм, той е необикновен и възхитителен”, казва Джералдин Чаплин и дори си слага кецове под прекрасна вечерна рокля, за да покаже своето отношение към филма на Иван Владимиров и Валери Йорданов.
Историята в "Кецове" е по действителен случай, а прототипи на главните герои са шестима младежи, които днес са на възраст между 45 и 47 години. Трима от тях се радват на стабилни семейства и професии, двама само на професиите си, а третият щеше да е на 37.

След прожекцията на въпроси ще отговаря режисьорът и актьорът Валери Йорданов. 

На 15 март 2012 г. /четвъртък/ от 18.00 ч. в зала Аула гледайте „ВСИЧКО Е ЛЮБОВ”. Режисьор - Борислав Шаралиев. Сценарист - Боян Папазов.

В главните роли: Иван Иванов и Янина Кашева. На фестивала във Варна през 1980 година Иван Иванов грабва наградата за дебют с ролята си в този филм, а Янина Кашева е заслужила награда за женска роля.
"Всичко е любов” остава сред най-гледаните български игрални и е сред най-обичаните от публиката у нас.
Историята разказва за една забранена, но възможна и истинска любов, за мъжката дума, за родителската намеса в живота на младите. Радо е ученик в ТВУ. Син е на разведени родители и не се разбира с втория си баща. Известен е с това, че е много добър – както на гладко бягане, така и когато има препятствия при бягствата му от училището. При едно от редовните си бягства на купон среща Албена. Дъщеря на интелектуалци със съвсем друг живот.
След прожекцията на въпроси ще отговаря Янина Кашева. 

След тези две прожекции – на „Кецове” и „Всичко е любов”, на 10 и на 11 април 2012 г. очаквайте още две български заглавия на екран в зала Аула – „Лора от сутрин до вечер” и „Подгряване на вчерашния обед”.

Вход: Студентска книжка

07 мар 2012



Подобни