Икономически университет – Варна

Поредни успехи за студенти от катедра "Финанси"

Четирима студенти от спец. "Корпоративни финанси" получиха поредни признания в национални конкурси. Добрин Томов, Михаил Димитров, Соня Господинова и Ярослав Девицкий са сред 15-те студенти от трите икономически ВУЗ-а в страната, спечелили тазгодишната стипендия от фондация "Атанас Буров". Стипендията се предоставя на конкурсен принцип след провеждане на тест и събеседване и е в размер на 300 лева месечно. 

Михаил Димитров спечели и втория конкурс на фондацията - стипендия "Дамян Балабанов" със свое есе на тема "Криптовалути. Генезис, функциониране, перспективи. Могат ли криптовалутите да заместят световните резервни валути?"

След друг проведен конкурс Соня Господинова получи и годишна стипендия от фондация "Еврика" за постижения в овладяването на знания в областта на икономиката на името на акад. Евгени Матеев. Десетте годишни студентски стипендии на фондацията носят имената на изтъкнати български учени и общественици, оставили ярка диря в основни направления на развитието на науката и техниката. 

Академичният състав на катедра "Финанси" поздравява своите студенти за поредните им постижения и им желае здраве и още по-големи бъдещи успехи!

 

16 дек 2019



Подобни