Икономически университет – Варна

Онлайн лекция "Как се управлява компания за милиарди и колко е важно да "четем" числата?"

На 7 март 2024 г. от 11:15 ч. предстои втората среща от цикъла онлайн лекции на ръководители на Службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина. Те се провеждат по покана на катедра „Международни икономически отношения“ и в рамките на сътрудничеството между Икономически университет – Варна и Министерството на икономиката и индустрията.

Гост-лектор ще бъде Емилиян Абаджиев - Търговски представител и съветник към посолството на Република България в Република Австрия.

Емилиян Абаджиев е с богат професионален опит в управлението на големи международни бизнес структури и в икономическата дипломация. Позициите на изпълнителен директор на Индустриален Холдинг България и ЗММ България Холдинг, вицепрезидент на Metro Cash&Carry International, управляващ директор на „Metro Cash and Carry” България, генерален директор на главна дирекция „Европейска Интеграция” и постоянен секретар на Междуправителствения Комитет за координация на Европейската интеграция към Министерството на външните работи на Република България са само част от неговата биография.

Гостът Емилиян Абаджиев ще се включи чрез онлайн връзка в лекция пред студентите от трети курс, специалност МИО, и втори курс, специалност Международен бизнес (с преподаване на английски език). Всички желаещи могат да присъстват в зала 1-319 или да се присъединят на следния линк: https://meet.google.com/run-vbab-yfs

Първата среща бе на 1 март 2024 г. с Консула по икономическите въпроси в Генералното Консулство на Република България в Мюнхен Стефан Йонков и премина при засилен интерес. Последната лекция от цикъла срещи с търговски представители ще бъде на 13 март 2024 г. от 9:00 ч.

06 мар 2024



Подобни