Икономически университет – Варна

Онлайн лекция "Как се прави бизнес в различна културна среда?"

На 13 март 2024 г. от 9:00 ч. предстои третата среща от цикъла онлайн лекции на ръководители на Службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина, които се провеждат по покана на катедра „Международни икономически отношения“ и в рамките на сътрудничеството между Икономически университет – Варна и Министерството на икономиката и индустрията.

Гост-лектор ще бъде Илия Деков – ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси в Посолството на Република България в Сеул, с дипломатически ранг „пълномощен министър“.

Професионалният път на Илия Деков включва редица позиции в Азия и Африка, включително арабските държави, Индия и Южна Корея. Завършил е специалност МИО в УНСС – София, специализирал е икономическа дипломация в София и насърчаване на външната търговия в Япония и в Китай.

Лекцията на Илия Деков пред студентите от специалност МИО ще се проведе чрез онлайн връзка. Всички желаещи могат да присъстват в зала 1-433 или да се присъединят на следния линк: https://meet.google.com/run-vbab-yfs

Предишните срещи от цикъла се проведоха на 1 март 2024 г. с Консула по икономическите въпроси в Генералното Консулство на Република България в Мюнхен Стефан Йонков и на 7 март 2024 г. с Търговския представител на Република България в Австрия Емилиян Абаджиев. Лекциите бяха посрещнати с интерес от студентите, от преподаватели и гости.

10 мар 2024



Подобни