Икономически университет – Варна

Онлайн лекция "Икономика и дипломация - какво е да си Консул по икономическите въпроси на България?"

По покана на катедра „Международни икономически отношения“ и в рамките на сътрудничеството между Икономически университет – Варна и Министерството на икономиката и индустрията ще се проведе цикъл онлайн лекции на ръководители на Службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина.

Първата среща предстои на 1 март 2024 г. от 11:00 ч., когато гост-лектор ще бъде Стефан Йонков – Консул по икономическите въпроси в Генералното Консулство на Република България в Мюнхен.

Стефан Йонков е бакалавър и магистър по МИО в УНСС – София и възпитаник на Дипломатическата академия на Федералното министерство на външните работи на Федерална република Германия. Специализирал в Мюнхенското бизнес училище, Европейския център за изследвания в областта на сигурността Джордж-Маршал, Гармиш-Партенкирхен, Института за културна дипломация в Берлин и др. Опит в областта на икономическата дипломация натрупва в посолството на РБ в Берлин, в Генералното консулство на РБ в Мюнхен, а преди години и в Посолството на РБ в Ню Делхи.

Професионалното му портфолио включва привлечени над десет чуждестранни инвестиции в България в областта на автомобилната индустрия, ИТ сектора, ортопедичната индустрия, в резултат на което са разкрити над 5000 работни места в България.

Носител е на Наградата на германската икономика за приноса му в развитието на Българо-Германските икономически отношения, отличаван е от редица международни и български организации, сред които баварската организация "Глобални партньори на Бавария", Асоциацията на малкия и среден бизнес на ФРГ, Тракия Икономическа Зона, Инвест Стара Загора, БТПП и др.

Гостът Стефан Йонков ще се включи чрез онлайн връзка в лекция пред студентите от трети курс, специалност МИО. Всички желаещи могат да присъстват в зала 2-129 или да се присъединят на следния линк: https://meet.google.com/run-vbab-yfs

Предстоят още две лекции от цикъла срещи с търговски представители – на 7 и на 13 март 2024 г.

28 фев 2024



Подобни