Икономически университет – Варна

Обучение на членове на академичния състав и служители на Икономическия университет – Варна

На 13.12.2022 г. от 09:00 часа, в зала 1 на Икономически университет – Варна се проведе обучение от експерти - Олга Александрова и Любомир Грънчаров от Дирекция „Правно-нормативна и международна дейност” към Комисия за защита на личните данни, които представиха пред аудиторията материя посветена на „Защита на личните данни – актуални въпроси на нормативната уредба“.

Над 30 членове на академичния състав и служители на ИУ – Варна взеха участие в обучението, което е част от инициативите по Договор за сътрудничество между ИУ – Варна и КЗЛД.

Гост-лекторите запознаха обучаемите с основните моменти от правната уредба за защита на личните данни на европейското и национално равнище – Регламент (ЕС) 2016/679 и Закон за защита на личните данни, права на субекта на данни, задължения на администраторите и обработващите лични данни. Обсъдени бяха редица въпроси и специфични казуси, свързани с обработването на личните данни и тяхната защита в сферата на висшето образование. Експертите напомниха на аудиторията, че администраторите на лични данни имат право да правят копие на документ за самоличност само при наличие на законово основание.

ИУ – Варна изказва специални благодарности на Олга Александрова и Любомир Грънчаров за представената актуална и значима тематика, както и на всички участници, включили се в обучението.

14 дек 2022



Подобни