Икономически университет – Варна

Община Варна и Икономически университет – Варна организират младежка инициатива "Олимпиада по финансова математика за студенти"

Община Варна и катедра "Статистика и приложна математика" при Икономически университет  Варна организират младежка инициатива "Олимпиада по финансова математика за студенти".
 
Цел:
  • Повишаване интереса на студентите за изграждане на съвременни умения, създаване на социална отговорност за управлението на личните финанси и инвестирането.
  • Мотивиране на студентите за повишаване на успеваемостта в процеса на придобиване на финансова грамотност като част от функционалната грамотност.
Право на участие:
  • В олимпиадата право на участие имат студенти от 19 до 29 навършени години от ОКС Бакалавър и ОКС Магистър на варненските висши училища.
  • За участие в олимпиадата ще бъдат допуснати първите 50 записали се студенти по реда на получаване на заявките им на e-mail адрес: spm@ue-varna.bg
Класиране и награди:
  • Предвидени са парични награди (I място – 250 лв.; II място – 200 лв.; III място – 150 лв.), осигурени от Община Варна и грамоти за първите три призови места.
  • Всички участници в олимпиадата ще получат сертификати, а най-добре представилите се ще получат предметни награди.
Срокове:
С условията за участие, срокове и формата на провеждане на младежка инициатива "Олимпиада по финансова математика за студенти" може да се запознаете от РЕГЛАМЕНТ НА ОЛИМПИАДАТА.
 
Допълнителна информация, може да намерите на подстраницата на младежката инициатива в страницата на сектор „Управление на проекти“.

Ръководител на младежката инициатива:
 
Лице за контакт:
тел. 0882 164 637; e-mail адрес: spm@ue-varna.bg

04 окт 2023Подобни