Икономически университет – Варна

Номинации за "Награда за млад учен "Данубиус 2021"

Наградата за млад учен "Данубиус", създадена през 2014 г., има за цел да подчертае научната работа и таланта на младите изследователи и да подобри видимостта на научната общност в Дунавския регион. Страните, които са включени в EUSDR  (Стратегия на ЕО за Дунавския Регион) са Австрия, Босна и Херцеговина, България Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Молдова, Черна гора, Сърбия, Словакия, Словения, Румъния и Украйна. Наградата насърчава младите учени да се включат в научната експертиза на многостранните въпроси и въпроси, специфично свързани с Дунавския регион.

Кандидатите за наградата могат да бъдат номинирани от всички научни дисциплини.

През 2021 г. наградата се раздава за осми път и ще бъде в размер на 1350 евро за всеки носител на наградата за млад учен "Данубиус".

Освен това, благодарение на постоянната любезна подкрепа от JRC, наградените ще бъдат поканени от Съвместния изследователски център на Европейската комисия да посетят сайта на JRC в Испра, Италия през 2022 г.

Всеки университет може да номинира до трима кандидати за изданието през 2021 г. и да изпрати своите номинации преди 15 юни 2021 г.

Повече информация за критериите за възлагане и процеса на подаване може да бъде намерена на следния линк тук.

 

12 май 2021



Подобни