Икономически университет – Варна

Национален конкурс за студенти и млади специалисти "Млад застраховател"

От 1 април 2021 г. стартира новия ежегоден национален конкурс за студенти и млади специалисти "Млад застраховател". Той се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), а участниците в него имат възможност да се състезават за стипендии за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ, както и за стажове и практики в най-големите застрахователни дружества в страната, където да сложат начало на професионалната си кариера.

Големият победител ще спечели 1500 евро - пълна стипендия от ЗАД "Армеец" за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ и право на едномесечен стаж в компанията лидер в автомобилното застраховане. Отличеният на второ място ще получи 600 лв. стипендия за обучение в същата магистърска програма и право на едномесечен стаж в "Дженерали Застраховане", а наградата за трето място ще бъде осигурена от ВУЗФ - 20% стипендия за обучение в същата магистърска програма.

Желаещите да се включат в "Млад застраховател" трябва да се регистрират за участие до 15 юни 2021 г. чрез попълване на регистрационната форма, както и да подготвят есе в обем 3-5 страници по една от следните теми по избор:

  1. Застрахователната култура на българите
  2. Влиянието на COVID - 19 върху пазара на застрахователни продукти
  3. Как ще се промени застрахователният бизнес в бъдеще според вас?
  4. Дигитализация и онлайн продажби, или традицията и традиционните канали за дистрибуция на застрахователни продукти?

Крайният срок за изпращане на есетата е 15 юли 2021 г. на email: assistant@vuzf.bg
Победителите ще бъдат обявени и наградени в края на юли 2021 г.

Право да участват в конкурса имат всички студенти от всички висши училища и колежи в България, независимо от степента и формата им на обучение, както и млади специалисти до 35 г., работещи в застрахователни компании и застрахователни брокери.

Пълният регламент и условията за участие може да видите ТУК, а техническите изисквания за оформяне на есето ТУК.
Повече информация за конкурса вижте на страницата на ВУЗФ на: https://vuzf.bg/novini/zapochva-natsionalniyat-konkurs-mlad-zastrahovatel-na-vuzf

14 юни 2021Подобни