Икономически университет – Варна

Наградени бяха участниците в две поредни издания на проект IT Master class

Наградени бяха участниците от 2 поредни издания на проект “IT Master class”

Непосредствено след Великденските празници, на 27.04.2022 г. се състоя заключителна сесия на две поредни издания на проект "IT Master class" (издания 2020 и 2021). Проектът беше подкрепен от 13 бизнес компании-партньори на ЦИПНИКТ и ИУ-Варна, сред които: Adastra, AltScale, FlatRock Technology, iCard, MyPOS, Quanterall, MentorMate, ScaleFocus, PartnersGroup, bTalks и др. Акцентът на проекта беше поставен на  финтех компаниите, технологиите във финансовия сектор и усвояване на предприемачески умения.

Търсеният резултат е студентите да получат реални знания и да бъдат разпознаваеми за своите бъдещи работодатели. И той е постигнат с 87% успеваемост. Общо 34 участници са поканени на работа или стаж в партньорските ИТ компании.

Ръководителят на проекта Петя Петрова озаглави заключителната сесия "Преход от старото към новото начало". Ден по-късно стартира 9-тото издание на проекта и то вече е факт.

 

Числото 9 определено надминава степента за успешен проект. IT Master class вече е разпознаваемо име и не се нуждае от реклама, за да бъде успешен! През тези години установихме изключително полезни контакти и получихме подкрепата на много ИТ фирми и техните ръководители, които отделиха много време и енергия, за да работят с участниците от ИТ Мастър клас. В продължение на 30 часа, всяка година, с партньорите работихме извън учебно време, за да добавим към студентите повече от това, което дава университетската програма и да ги направим разпознаваеми за техните бъдещи работодатели и партньори, като израз на новото мислене за това „как да работим със студенти“. С този проект добавяме ценен елемент в творческите биографии на нашите най-добри студенти. 

Връчени бяха сертификати за усешно завършване на 39 студенти от  ИТ специалностите на катедра "Информатика". В знак на благодарност, компаниите получиха сертификат за партньорство. 

Пожелаваме успех на новото издание на проект "IT Master class"!

28 апр 2022



Подобни