Икономически университет – Варна

Клуб Финанси с ново ръководство

От м. юни 2023 г. студентският клуб "Финанси" към едноименната катедра е с новоизбрано ръководство. След изключително успешния мандат предишното ръководство на клуба предаде щафетата на Йосиф Николов (председател), Гивезка Генчева, Даниела Атанасова и Дамян Веселинов (зам.-председатели). 

Основан през 2012 г., клуб “Финанси” предоставя на студентите от ИУ – Варна приятелска среда за дискусия на интересни теми в областта на финансите и инвестициите, възможност за организиране на различни събития, реална връзка с бизнеса и т.н. Зад гърба си клубът има широко портфолио от различни събития под формата на национални конкурси и състезания, кариерни форуми, отворени лекции и обучения с експерти от бизнеса и академичните среди. 

През летния семестър на учебната 2022/23 г. клуб "Финанси" отново организира и се включи активно в редица събития, сред които:

  • Две срещи с „УниКредит Булбанк“, стратегически партньор на ИУ-Варна. Първото събитие беше посветено на възможностите за реализация в банката и стажантските програми, които тя предлага. Във втората среща гостите от УниКредит (сред които и регионалният директор г-н Христо Рафаилов) представиха презентация на тема „Намираме ли се в началото на следваща финансова криза?“, след която студентите, разделени на два екипа, изказаха своето мнение по въпроса, при което се сформира интересен и ползотворен дебат.

  • Финасова викторина по повод „Световната седмица на парите“. Събитието беше организирано съвместно от катедра "Финанси", сектор "Проекти" и Джуниър Ачийвмент-България. Седем от десетимата призьори във викторината бяха членове на клуба - достойно представяне, което затвърждава впечатлението, че едни от най-талантливите студенти са част от клуб "Финанси".

  • Посещение на Българската финтех асоциация в ИУ-Варна. По покана на гл.ас.д-р Пламен Джапаров, координатор на клуба с катедра "Финанси", гости на ИУ-Варна бяха Георги Пенев – директор на Българската финтех асоциация, както и други видни преставители на финтех сферата у нас - от Iris Solutions, Paysafe, Credissimo, iCard. След основното събитие под формата на панелна дискусия между гостите, студентите от клуба взеха участие и в коктейла, организиран от асоциацията, провеждайки разговори с гостите на различни теми.

  • Среща с Immedis - най-бързо развиващият се бизнес в групата на компанията CluneTech.  Специален гост от компанията бе Петър Чавгов – мениджър в Immedis, който запозна присъстващите с Payroll и ролята му в Tech индустрията. По време на срещата на студентите от клуб „Финанси“ бяха представени и възможности за реализация в компанията.

  • Онлайн дискусия с лектор от Binance - най-голямата крипто борса в света. В последното събитие за семестъра специален гост на клуба беше Веселин Георгиев от Binance, представил лекция на тема "An Intro to Crypto Fundamentals". Студентите бяха запознати с основите на криптовалутите и блокчейн технологията, след което имаха възможност да зададат своите въпроси, потапяйки се още по-дълбоко в необятната крипто-материя.

Новото ръководство на клуба поема ангажимента през следващата учебна година интересните събития и срещи с практиката да продължат. В началото на семестъра ще бъде инициирана и кампания за привличане на нови членове. Добре дошли в клуба са студенти от всички специалности с интереси в областта на финансите. 

20 юни 2023



Подобни