Икономически университет – Варна

Кандидатствайте до 30.11.2022 г. за проект "IT Master class 10"

Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) към ИУ – Варна стартира набирането на кандидати за участие в проект “IT Master class”.

Проектът е отворен за кандидатстване на студенти от ИТ специалностите в ИУ – Варна. Като резултат от селекцията, в него ще бъдат включени най-мотивираните студенти, с интереси и талант в сферата на ИТ. Участниците ще имат възможността да се запознаят и работят със специалисти от ИТ бранша, да почерпят знание и добри практики, да гостуват на бизнеса и да участват в реални проекти.

През 2023 година се заформя двоичен клас. IT Master class 1 ще влезе в ролята на ментор на IT Master class 10. Мастърите от двата класа ще обединят усилия в разработката на реален проект - мобилно приложение с услуги в полза на студентите. 

Голям процент от участниците от IT Master class 1 след проекта изградиха своята кариера заедно в компания Dev Labs, където са и до ден днешен. И с поглед назад, тази година ще бъдат основен партньор в реализацията на 10-тото юбилейно издание. 

 

Студентите от IT Master class 10 ще имат възможност да усвоят практиките, които използват съвременните  IT компании при разработка на своите проекти, получавайки персонална обратна връзка и насоки за развитие. Ще получат опит и знания от топ ИТ мениджъри, специалисти в различни сектори от информационно-технологичния свят, които ще бъдат техни ментори. Ще се докоснат до знанията на гост-лектори от множество успешни бизнеси.

 

Акцент тази година поставяме на Progressive Web технологиите. Предвидени са сегменти с внедряване на Data Аnalysis (с експертната помощ на Adastra Academy) и Payment Methods (с експертизата на MyPOS).


 

 

Условия за кандидатстване

За реално включване, студентите следва да кандидатстват чрез апликационната форма. Заявилите  желание за участие ще бъдат поканени на информационна среща и персонален разговор с ръководителите на проекта. От всички кандидати ще бъдат селектирани 15 студенти, които са демонстрирали увереност и желание да бъдат включени в IT Мастър клас и са показали високи резултати по време на обучението си в университета.

Срокът за подаване на кандидатурите е до 30.11.2022 г.

24 ное 2022Подобни