Икономически университет – Варна

"Как да управляваме персоналните си финанси" със Стойне Василев

На 1 декември 2021 г. чрез видеоконферентна връзка се проведе онлайн среща между студенти от ИУ-Варна и Стойне Василев - coбcтвeниĸ нa нaй-пoпyляpния caйт зa coбcтвeн бизнec и лични финaнcи в Бългapия и автор на най-продаваната през последните години у нас бизнес книга - "Умни пари". Събитието се осъществи по инициатива на студентския клуб "Финанси" към едноименната катедра в университета.

Темата на онлайн-срещата беше „Как да управляваме персоналните си финанси?“. Г-н Василев представи своята гледна точка за това как финансово грамотните хора биха могли да вземат „умни“ решения, свързани с финансовото си състояние, за да могат да си подсигурят личностно израстване и финансова стабилност в бъдеще. На срещата се проведе и интересна игра, предложена от госта, благодарение на която стана ясно, че обогатяването на знанията на студентите по въпросите на финансовото ограмотяване може да бъде и забавен процес.

В провелата се след лекцията дискусия бяха засегнати и редица въпроси, отнасящи се до важни за студентите теми - кои са най-добрите инвестиции за “начинаещи“ във време на пандемия, какво е важно да се знае за съотношението "риск - доходност" при отделните типове инвестиционни стратегии, колко е нужно да инвестираме първо в себе си, за да сме финансово независими в бъдеше и т.н.

Екипът на клуб “Финанси” изказва своята признателност към г-н Василев за изключително интересната и ползотворна среща и благодари на всички студенти и преподаватели, взели активно участие в поредното събитие от календара на клуба.

03 дек 2021



Подобни