Икономически университет – Варна

ИУ – Варна с престижни победи в турнира за "Купа 8-ми декември" - 2023 г. организиран от Община Варна

Събитията от "Купа 8-ми декември" - 2023 г. организирани от Община Варна донесоха ново преживяване, развлечение, страст и емоция. Селектираните състезатели в представителните отбори на ИУ – Варна демонстрираха висока степен на лоялност към преподавателите.

Турнир по мини футбол

Отбор 1 на ИУ – Варна стана шампион на турнира за „Купа 8-ми декември“ по мини футбол! Състезателите на нашия университет не допуснаха нито една загуба по пътя си до 1-вото място и закономерно спечелиха. На второ място остана отбор 2 на ВВМУ, а на трето място се класира отбор 2 на МУ.

Отбор 2 на ИУ – Варна изграден основно от студенти 1 курс, записа една победа и три загуби, което им попречи да продължат напред, но показаха потенциал и се надяваме да подобрят своето класиране в следващите си участия. Ръководителят на отборите ст. пр. д-р Димитър Димитров изказва благодарност към всички студенти, които взеха участие в надпреварата!

Турнир по Стрийтбол

Мачовете в турнира по Стрийтбол 3x3, който е част от програмата за студентски спорт на „Купа 8-ми декември“, се играха в зала на ИУ – Варна на два коша. Участие взеха 8 отбора при мъжете и 4 при жените, като всеки университет имаше право да участва с по три отбора.

Отборът на жените при Икономически университет – Варна се класира на 1-во място, а отборът на мъжете на 2-ро място.

Турнир по тенис на маса

28 студенти от пет университета от гр. Варна /МУ, ИУ, ВУМ, ВВМУ, ТУ/ взеха участие в надпреварата по тенис на маса, част от „Купа 8-ми декември“- 2023 г.

В отборния турнир конкуренцията беше между МУ и ИУ – Варна. При мъжете и жените ИУ – Варна завоюва вторите места.

Ивайло Сотиров отбеляза своя успех като грабна среброто в индивидуалната надпревара.

За участието си и гордото представяне на ИУ – Варна отправяме благодарности към:

  • Деря Софта
  • Ванеса Цонева
  • Ивайло Сотиров
  • Ивайло Генчев
  • Петър Николов
  • Йоан Пионтек

22 ное 2023



Подобни