Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна посрещна входящите студенти по програма "Еразъм+" за летния семестър на академичната 2022/2023 година

Близо 50 студенти от 19 държави в и извън Европейския съюз ще прекарат следващия семестър по програма "Еразъм+" в Икономически университет – Варна. Най-силно присъствие на студенти, избрали ИУ – Варна се отчита от Германия, Франция, Испания, Италия и Полша.

Отдел „Международно сътрудничество“ организира Welcome days за новодошлите студенти. В рамките на двата адаптационни дни студентите имаха възможност да разгледат сградата на университета и да се запознаят с историята на висшето училище и основните правила на ИУ – Варна. Проведоха се индивидуални срещи с представител на отдела, отговорен за входящата мобилност. Студентите с удоволствие се включиха в благотворителната инициатива на ИУ – Варна като дариха книги на родния си език, които бяха поставени в „къщичката за книги“ в двора на университета.

На специално организираната за студентите българска вечер, отдел „Международно сътрудничество“ посрещна студентите по стара българска традиция с питка със сол и мед. По време на събитието бяха представени различни български обичаи и ритуали. Студентите изработиха мартеници, взеха активно участие в интерактивна игра с награди, демонстрирайки познанията си за нашата страна. За доброто им настроение се погрижи ансамбъл „Българка“, който представи типични български фолклорни традиции и ритуали. Студентите се включиха активно във фолклорната програма и се научиха как се играе право българско хоро.

28 фев 2023



Подобни