Икономически университет – Варна

Еразъм+ мобилност с цел практика в Германия

Студентите на Икономически университет – Варна и Колежа по туризъм имат възможност да осъществят мобилност с цел практика по програма “Еразъм+” в Европа. Практиката по програмата има за цел да обогати знанията на студентите, езиковите компетентности и предоставя шанс за работа в мултикултурна среда, като по този начин студентите придобиват опита който им е нужен за бъдещата професионална реализация. Срокът за провеждане на стажа е от 2 до 12 месеца, като студентите получават "Еразъм+" грант от 690 евро до 750 евро, в зависимост от страната в която ще се проведе. Кандидатства за Еразъм+ се през цялата академична година. 

Една от организациите, предлагащи такъв стаж е хотел “Kleiner-Riesen UG”, намиращ се в гр. Кобленц, Германия. Кобленц е един от най- старите градове в Германия с богата история, до голяма степен запазил автентичния си вид и в същото време модерен университетски град,кипящ от живот,предлагащ много и интересни възможности. През него минават реките Мозел и Рейн и се обединяват на Deutsches Eck. Долината на Рейн –Rheintal e изключително красива, осеяна със средновековни замъци. Много добре развита инфраструктура. Градът се намира се приблизително на около 80 км от Бон, на около 110 км от Кьолн. Има лесен достъп до много летища в околността, което ще улесни вашето пътуване.

Хотел Kleiner Riesen е четиризвезден, не голям кокетен хотел пресъздаващ обстановка на семеен дом. В хотела се предлага висококачествено обслужване на отсядащите гости според техните нужди. Студентите ще имат възможност да участват в работния процес на хотела и едновременно да се обучават , като дейностите, които биха могли да извършват са:

  • Обслужване на клиентите в кафето на хотела;
  • Подготовка на стаите за настаняване
  • Помощ при необходимост в натоварени моменти и според езиковите си познания при работа на на рецепцията
  • Вземане на участие в организирането и провеждането на рекламни мероприятия.

На стажуващите студенти ще бъде осигурена безплатна квартира извън хотела за времето на престоя и работа в хотел Kleiner Riesen UG Koblenz. Студентите ще могат да общуват на български също и да получат евентуална помощ и напътствие ако се нуждаят от такова по време на престоя си в Германия.

В случай, че стажът продължи шест месеца, студентите ще имат възможност да ползват една седмица отпуск. При продължителност на стажа от една година ще могат да ползват две седмици отпуск.

18 юли 2022



Подобни