Икономически университет – Варна

Затвърждаване на сътрудничеството на ИУ – Варна с Казахстан

Икономически университет – Варна стабилно затвърждава позициите си на доверен партньор на казахстанските висши училища. В края на месец март Йоан Димитров, служител в отдел “Международно сътрудничество” на ИУ – Варна, осъществи изходяща мобилност с цел обучение в университета “Туран” в гр. Алмати, Казахстан.

По време на едноседмичното обучение Йоан Димитров се срещна с ректора на университета домакин, който е с отлични впечатления както от България, така и от дългогодишното партньорство на двата университета.

Главни акценти в мобилността бяха специалното участие на Йоан Димитров, като гост при откриването на зала за международни организации в университет “Туран”, на която присъстваха ректорът на университета Рахман Алшанович, постоянният кординатор на ООН в Казахстан г-жа Микаела Фрайберг-Стори и представителят на департамента “Глобални комуникации” към ООН в Казахстан г-н Властимила Самек.

Като част от мобилността и програмата, изготвена от университета домакин, Йоан Димитров присъства като гост-лектор в семинар за персонал на тема “Възможности за участие в европейски програми за служители” и семинар за студенти на тема “Възможности за участие в европейски академични програми за мобилности на студенти”.

Мобилностите между ИУ – Варна и университет “Туран” са резултат от дългогодишното сътрудничество на двата университета. През 2021г. Икономически университет – Варна посрещна преподавателката Елмира Йералина от университет “Туран”, а доц. д-р Десислава Серафимова от катедра “Управление и администрация” осъществи мобилност с цел преподаване в университета “Туран”.

В края на мобилността отдел “Международно сътрудничество” на университета “Туран” организираха и обиколка на културните забележителности на гр. Алмати.

11 апр 2022



Подобни