Икономически университет – Варна

ИУ – Варна затвърждава партньорските си отношения с Измир, Турция

Представители на Икономически университет – Варна осъществиха мобилност с цел обучение по програма „Еразъм+“ в университета Докуз Ейлюл в гр. Измир, Турция през април.

Ас. Селвет Ниязиева, преподавател в катедра „Маркетинг”, и Евгени Райчев, ръководител на отдел „Международно сътрудничество” в ИУ – Варна, се срещнаха със своите колеги г-жа Севим Тюфенк и г-н Озан Осафоглу от международния отдел на университета домакин, както и с техния координатор по програма „Еразъм+“ г-н Олгун Чичек.

Ас. Ниязиева и г-н Райчев посетиха и Факултета по икономика и бизнес администрация на партниращия унверситет в кв. Буча, Измир, където се срещнаха с други колеги и преподаватели от факултета, за да обсъдят осъществяването на съвместни проекти на Икономически университет – Варна и университета Докуз Ейлюл.

На разговорите присъстваха д-р Хюсеин Авни Егели, професор по Икономика и декан на факултета, д-р Баръш Сечер, професор по Икономика на труда и индустриални отношения и заместник-декан на факултета, д-р Енгин Озгюл, професор по Маркетинг, д-р Ефе Чинар, асистент по Икономика на труда и индустриални отношения и координатор в международния отдел, и д-р Гьокче Синем Ербуга, асистент по Счетоводство и координатор в международния отдел.

Преподавателите от Факултета по икономика и бизнес администрация на университета Докуз Ейлюл бяха поканени да вземат участие в научни конференции, организирани от ИУ-Варна, а колегите от международния отдел да присъстват на ежегодния Staff Week, оргазиран от отдел „Международно сътрудничество“ през юли.

Като част от своята мобилност, ас. Ниязиева и Евгени Райчев се включиха в представянето на ИУ – Варна на най-голямото образователно изложение в Турция в гр. Измир.

27 апр 2022



Подобни