Икономически университет – Варна

ИУ – Варна затвърждава партньорските си отношения с Бразилия

Отдел „Международно сътрудничество“ на Икономически университет – Варна посрещна гост от Бразилия миналата седмица.

Изабел Апел Бритез, от Флорианополис, щата Санта Катарина в Бразилия, е основател на ESG Means, компания за проучвания в сферата на екологичното, социално и управленско инвестиране, и асистент-редактор на Journal on Policy and Complex Systems, журнал, който промотира разбиране на политическите въпроси на професионално и обществено равнище.

Изабел е дипломиран бакалавър по „Международни отношения“ от Федералния университет на Санта Катарина, магистър по „Неврология и поведение“ от Папския католически университет на Рио Гранде до Сул и скоро ще се обучава в магистърската програма „Социални иновации“ на Университета Кеймбридж.

Изабел, която в момента пребивава във Варна, посети ИУ – Варна, за да научи повече за стратегията на университета за интернационализация, да се запознае с екипа на отдел „Международно сътрудничество“ и да разгледа университета. Тя остана особено впечатлена, че по-рано тази година ИУ – Варна е подписал договор за сътрудничество с Общинския университет на Сао Каетано до Сул в Бразилия.

Изабел ще остане в България до края на месец май и обеща отново да посети ИУ-Варна, преди да напусне страната.

09 май 2022



Подобни