Икономически университет – Варна

ИУ – Варна участва в контактен семинар в Тирана, Албания

Университетът бе представен и на панаира на образованието Икономически университет – Варна участва в контактен семинар в гр. Тирана, Албания, който се проведе в периода 23 – 27.10.2019 г. Форумът беше организиран от Европейската комисия. В него се включиха над триста представители на висши училища и институти от Балканския полуостров и Западна Европа. Специален гост беше министърът на образованието, спорта и младежта на Република Албания Беса Шахини.

ИУ – Варна беше представляван на семинара от ръководителя на отдел „Международно сътрудничество“ Евгени Райчев. По време на пленарните  сесии той обсъди с колегите си от Малта, Испания, Франция, Албания, Латвия и др. възможностите за реализиране на различни съвместни проекти.
В последния ден от форума бе организиран и панаир на образованието, който бе посетен от стотици албански ученици и студенти. Икономически университет – Варна присъства със свой собствен щанд, на който посетителите имаха възможност да се запознаят с възможностите за обучение във висшето училище.

12 ное 2019



Подобни