Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна посреща входящите студенти по програма "Еразъм+" за летен семестър на академичната 2023/2024 година

Близо 40 студенти от над 10 държави в и извън Европейския съюз ще прекарат летен семестър по програма "Еразъм+" в Икономически университет – Варна. Най-силно присъствие на студенти, избрали ИУ – Варна се отчита от Германия, Чехия, Словакия, Испания.

Отдел „Международно сътрудничество“ организира традиционните Welcome days за новодошлите студенти. В рамките на два информационни дни те имат възможност да се запознаят с историята на висшето училище, организацията на учебния процес, основните звена в сградата на университета. Също така се провеждат индивидуални срещи с представител на отдела, отговорен за входящата мобилност.

Предстои осъществяването на специална "Българска вечер" за тях, организирана от отдел „Международно сътрудничество“. По време на събитието ще бъдат представени типични български обичаи, ритуали и фолклорна програма. В допълнение ще има и интерактивни забавления, чрез които чуждестранните студенти ще научат интересни факти за България. Целта на това събитие е да приветства новодошлите студенти и да ги приобщи към една сплотена студентска общност.

21 фев 2024



Подобни