Икономически университет – Варна

24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Уважаеми колеги, преподаватели и студенти!

В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност сърдечно Ви поздравявам от името на академичното ръководство на Икономически университет – Варна!

24 май е най-светлият български празник и най-необикновеният български ден, защото е единственият, в който всички ние крачим заедно в една посока, водени от величавия химн на родното слово. Нека продължим да сме достойни следовници на просветителите, които милеят за род и родина!

Както обичаме България, така да обичаме и българския език, който предците ни възпяваха, отглеждаха и браниха, защото е наше упование за бъдното и поколенията след нас, наш свещен обет! Нека да е светъл хоризонтът ни за пътуване към знанието и дните ни да са просветени с висота на духа!

Драги колеги и преподаватели, благодарим Ви за Вашата всеотдайност възрожденски и вдъхновено да водите студентите към просвета.

Скъпи студенти, следвайте примера на Вашите преподаватели, съхранявайте високия дух на нашите книжовници, за да съградите един още по-добър свят!

Честит празник!

24 май 2021 г.
проф. д-р Евгени Станимиров
ректор на Икономически университет – Варна

20 май 2021



Подобни