ИУ – Варна участва в заключителното събитие на "Варна – Европейска младежка столица"

На заключителното събитие за „Варна – Европейска младежка столица“ на 15 декември 2017 г. в Морското казино ИУ – Варна представи „Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона“ в кв. „Левски“ /гр. Варна/, реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна в рамките на програма „Варна - Европейска младежка столица 2017“. Гостите от над 30 европейски организации – бивши и кандидати за бъдещи младежки столици, се запознаха с постигнатото от Варна на интерактивно изложение.

Професионалното представяне на проекта от екипа на ИУ – Варна впечатли гостите на събитието и посетителите на изложението, които с интерес разпитваха за идеята, мястото, функциите, бъдещото развитие и др. Децата също имаха своите въпроси към архитектите от екипа на проекта и научиха какво е мащаб, защо се правят визуализации и как се прави макет.

Новини във връзка с проекта можете да следите във Facebook, а макетите и презентационните табла са достъпни в офиса на Студентския съвет при Икономически университет - Варна, ет. 1, Студентска улица.

На заключителното събитие Варна връчи ключа за Европейска младежка столица през 2018 г. на португалския град Кашкайш. В концертната програма участваха танцьорите и певците от "Гергана" -  Фолклорният ансамбъл към Икономически университет - Варна.