Филмът "Маймуна" и срещата с режисьора Димитър Коцев събраха многолюдна публика в аулата на ИУ – Варна

Представянето на българския игрален филм „Маймуна“ и срещата с режисьора му Димитър Коцев събраха многолюдна публика в аулата на Икономически университет – Варна на 7.11.2017 г. Събитието беше част от културния календар за студентите, подготвен от Университетския културен център. Прожекцията на филма и дискусията с неговия режисьор се превьрнаха вьв вьлнуващо, запомнящо се събитие с над 250 зрители.

Продуценти на филма са Найо Тицин и Димитър Коцев. В главните роли участват Александра Костова, Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Радина Боршош, Леонид Йовчев, Валентин Ганев и др. Филмът е получил наградата на публиката от  „София филм фест“ през 2016 г.

Още при представянето на Димитър Коцев от успешната водеща Соня Начева – член на  Студентския съвет, залата беше завладяна от искрена, задушевна атмосфера между интелигентни приятели, които очакват с доверие и интерес предстоящото събитие. А то надхвърли очакванията им заради присъствието на този откровен, интелигентен, проникновен режисьор, на когото задаваха многобройни вьпроси, провокирани от случващото се на екрана: за наименованието на филма, за преодоляването на респекта на начинаещите актьори към най-популярните имена на българското кино, за убедителния избор на всекиго от тях, осезаемо „роден за ролята си“ във филма, за актьорския - и не само, талант на маймунката Тошко, оказала се отличен професионалист и като творец, и като крадец; за начина, по който режисьорът е създал спойката между най-младите надежди на българското кино и утвърдените актьори. В търсене и намиране на съвършенството той сам ги открива за сериозното кино, като изважда на показ умението им да действат като общност, да „отглеждат“ съвместно идеите на кинотворбата и доизграждат изящната драматургия чрез изумяващия си талант.

Университетският културен център в ИУ – Варна е подготвил нови срещи с кинотворци и прожекции на изявени български, и чуждестранни филми пред интелигентните и любознателни студенти, обединени от Студентския съвет, подкрепени от академичното ръководство, преподавателите и служителите. Непосредствено предстояща – на 14.11.2017 г. е дискусията на тема: „Мениджмънт в културата“, която ще бъде водена от известния актьор, певец, телевизионен водещ Камен Воденичаров след представянето на документалния му филм „Майсторът на комедията“.