Икономически университет - Варна участва в ден на "Кариерата за нова ЕРА"

Ден на „Кариерата за нова ЕРА“ се проведе на 30 октомври 2017 г. в хотел „Голдън Тюлип“, гр. Варна. Той е единственото в страната събитие за кариерно развитие, ориентирано към магистри, докторанти и постдокторанти, които желаят да продължат да работят в сферата на науката и технологиите. 

Събитието е част от поредица дни на кариерата в страната, които се осъществяват в рамките на проект „Български дни на кариерно развитие и мобилности на изследователи“, финансиран по програма Horizon 2020. Координиращо звено по проекта е НИС - ЦТИО към СУ "Св. Климент Охридски".

Такива събития се провеждат за първи път в рамките на Кариерни дни в Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България по инициатива на Европейската комисия и във връзка с кариерното развитие на магистри и докторанти.

В рамките на кариерния ден студенти, докторанти и преподаватели на ИУ – Варна имаха възможност да научат повече за европейската мрежа EURAXESS и портала към нея, в който са достъпни възможности за професионална реализация, финансиране на проекти, мобилности и др.

Форматът на кариерния ден предостави и възможности за срещи с представители на Агенция „Митници“, Областния информационен център, Варненската търговско-промишлена палата, Научно-изследователския институт при ИУ – Варна, ICT Клъстер, ICARD и др. 

Работни сесии на теми лидерство, кариера в 21 век, успешното  CV, научно кафене и др. надградиха знанията и уменията на аудиторията по отношение на успешно кариерно развитие.

От ноември 2015 г. Икономически университет - Варна е част от мрежата EURAXESS.