Културен календар

Студентският театър на ИУ – Варна представя „Лизистрата“

Комедията на Аристофан – "Лизистрата" започва с това, как жените взимат властта в Народното събрание, гласуват закон всичко да бъде общо и да няма бедни и богати... Те поставят ултиматум на мъжете или да се подчинят, или ще ги лишат от най-голямото удоволствие - секса.
Но, какво ще се случи, когато мъжете разберат за коварния заговор на жените? Ще успеят ли да ги сразят и да възстановят своето върховенство? Или жените, предвождани от тяхната храбра лидерка Лизистрата, със своята сексапилност ще покорят мъжете.

Виж повече

Ха Ха Ха ИмПро театър

„Ха Ха Ха ИмПро театър“ ще гостува в Икономически университет – Варна. От теб очакваме да се присъединиш към създателите на едно уникално представление, защото всяко ИмПро е уникално, а публиката играе основна роля при изграждане на сюжета.

Какво имаме предвид ли?

В импровизационния театъра няма сценарий и предварително зададени роли.
Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. БУКВАЛНО!
Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо това го прави толкова вълнуващо. Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли.
В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите. Най-важният принцип в импровизационния театъра се нарича „Да, и...“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.)

Виж повече