Камен Воденичаров представя документалния филм "Майсторът на комедията", /Master of art / и дискусия на тема: "Мениджмънт в културата"

Камен Воденичаров представя документалния филм "Майсторът на комедията", /Master of art / и дискусия на тема: "Мениджмънт в културата"

На 14 ноември 2017 г. от 16.00 ч. в зала АУЛА на ИУ-Варна ще бъде представен документалният филм “Майсторът на комедията” - новата творба на Камен Воденичаров като сценарист и режисьор.

Майсторът на комедията

Лентата разказва за изтъкнатия български артист проф. д-р Александър Илиев и неговата преподавателска дейност в един от най-престижните университети за изкуства в САЩ – “Карнеги Мелън”.

Българският специалист поставя дипломния спектакъл на завършващите студенти в стил Комедия дел арте. Филмът проследява процеса на изграждане на едно представление и методите на работа на един преподавател от източна Европа.

След прожекцията на лентата ще се състои дискусия със студенти на актьора и сценарист Камен Воденичаров на тема:„Мениджмънт в културата“

Входът е свободен както за преподаватели, студенти и служители, така и за всички приятели на университета и граждани на град Варна.

Майсторът на комедията

Камен Воденичаров завършва куклено актьорстко майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Николина Георгиева. Участва в създаването на Независимите студентски дружества и на Федерацията на независимите студентски дружества през 1989 и 1990 г. Участва и в създаването на Студентска програма „Ку-Ку“ (1990) и телевизионното предаване „Каналето“ (1995) заедно с Тончо Токмакчиев и Слави Трифонов. През 1998 г. поема ръководството на музикалния канал ММ, който съществува до 2010 г. Той е водещ през първия сезон на риалити шоуто Сървайвър БГ. От месец октомври 2010 г. до 2011 г. е водещ на шоуто на БНТ „В неделя с...“. Участва в предването Шоуто на Канала, на което е сценарист и режисьор.